Nieuws

Groenbrigade actief in Tollebeek |
22 april 2006Ze heeft er veel voor moeten regelen, maar zaterdagmorgen 22 april jl. was het zover: de Tollebeker Groenbrigade werd ge´nstalleerd door initiatiefneemster Gerda Robbertsen.

De Groenbrigade bestaat uit 15 vrijwilligers, waaronder 3 dames die voor de catering zorgen tijdens het werk. Zij zullen de perken, bestrating en paden e.d. bij alle Tollebeker projecten gaan onderhouden. Hiermee zal een mooie uitstraling behouden blijven van bijvoorbeeld de Loswal, het gerenoveerde centrum, het wandelpad, de Kluis, etc..

Gerda Robbertsen heeft een startsubsidie van € 1000,= van “Mercatus Woondiensten” gekregen als waardering voor haar initiatief. De Groenbrigade heeft hierdoor niet alleen goed gereedschap kunnen aanschaffen maar ook een herkenbare outfit, met Tollebeker logo, dat de mannen zullen dragen tijdens hun werkzaamheden. Ook namens Profyto kwam er een leuke bijdrage; zij schenken voor € 150,= aan producten t.b.v. de gewasbescherming, bemesting en bodemverbetering.

De mannen van de Groenbrigade konden deze feestelijke morgen eerst genieten van een kop koffie met gebak. Uiteraard werd de aanwezigheid van de Tulpenkoningin 2006 en haar Tollebeekse hofdame positief gewaardeerd. Beide dames waren door Gerda uitgenodigd om het geheel een officieel tintje te geven.

Daarna moesten enkele groepsfoto’s gemaakt worden voor de plaatselijke media en uiteraard de hoofdsponsor van dit geheel.

Aan het eind van de “fotosessie” had Gerda nog een verrassing in petto voor polderfotograaf Hans Veenhuis. Zij benoemde hem, namens de Tulpenkoningin 2006, in de orde van “de Zilveren Camera” en maakte hem daarbij ook nog eens hoffotograaf van het “Kroondomein Tollebeek”. De Tulpenkoningin spelde de zilveren camera op de alom bekende alpinopet.

Bij de nieuwe picknicktafels op het plein werd nog even gezellig nagepraat onder het genot van een (tweede) bakje koffie. Ook werden alvast wat afspraken gemaakt over de te plannen werkzaamheden.

Binnenkort zult u de Groenbrigade in Tollebeek tegenkomen!