Dorpsschoonmaak | Zondag 24 Maart

Zaterdagochtend 23 maart, traditiegetrouw, schitterend weer. De schooljeugd was vrijdag al druk in de weer geweest met prikkers en vuilniszakken, zodat er flink wat singels geschoond waren.

Om 9:00 uur verzamelden de vuilnismannen zich in De Goede Aanloop. Ook de erevuilnismannen Jan Hermsen en Jaap Naaktgeboren meldden zich op tijd. Het sterke geslacht achter de vuilniswagen en de vrouwen, zeer rolbevestigend, aan de schoonmaak.

Er werd van alles opgehaald, zoals dozen van breedbeeldtelevisies, wieldopen, veel takken, al dan niet gebundeld, pallets en wat al niet meer. Totaal 6,5 ton afval. Intussen gingen de dames de bushokjes en het plaatsnaambord onder handen nemen met een emmer sop. Om 10:30 uur stond Jan Zuidema klaar met de kraan om het leaderbord in ’t Vizier te verwijderen.

Op naar het volgende, de boom aan De Horst moest nog geplant. Onze goede gever de heer Egge Strating zou hem persoonlijk planten. Gerda had een fraccinus orbus obelix besteld. Helaas, door een misverstand bij de kweker was er geen boom. Er is vervolgens geďmproviseerd. De echte boom zal nog worden geplant. Het toeval wil dat Theo net zo’n boom in de tuin heeft staan en zo kan u toch al een voorproefje zien. Het dorpsbelang bedankt hierbij iedereen die heeft meegeholpen!