Scholensportdag | Dinsdag 14 september 2004

De basisscholen zijn al weer een aantal weken aan de gang en traditie getrouw is het dan ook weer tijd voor de gezamenlijke sportdag. In ieder geval al ruim 20 jaar organiseert per toerbeurt één van de basisscholen uit Tollebeek aan het begin van ieder schooljaar deze dag. Dit jaar was het de beurt aan de Mariaschool en rondom deze school hadden alle spelletjes plaats.
’s Morgens kwamen de kinderen van de groepen 4 t/m 8 in actie. Van basisschool “Op de wieken” kwamen 61 kinderen, de Minderhoudschool kwam met 47 leerlingen en van de Mariaschool deden 29 kinderen mee. Alle kinderen werden zodanig ingedeeld in groepen, zodat de verschillende scholen gemengd waren en je leert op deze manier elkaar ook eens kennen.
Voor het ochtendprogramma waren 12 sportonderdelen bedacht; schieten op de basket, een hockeyparcourtje afleggen, kistenrace, verspringen, een kleine duurloop, touwtjespringen, met een tennisracket de bal hooghouden, grote en kleine bal gooien, hoogspringen, 60 meter sprint en doelschieten. Alles verliep volgens een strak tijdschema waarin gelukkig voor de kinderen ook af en toe even tijd was voor een pauze met iets lekkers.

Gedurende de ochtend werden alle behaalde resultaten van de kinderen door de begeleiders bijgehouden. Uiteindelijk wordt dit genoteerd op “Het Sportdiploma 2004”  dat de leerlingen mee naar huis krijgen.
’s Middags was het de beurt aan de kinderen van de groepen 1 t/m 3. Deze groep was aanmerkelijk kleiner (39 kinderen van basisschool “Op de wieken”, 21 van de Minderhoudschool en 20 van de Mariaschool) maar dat maakte het voor iedereen wel zeer overzichtelijk. Ook hier waren alle kinderen van de verschillende scholen door elkaar gemixt en werd het groepje begeleid door een ouder van één van de scholen. In een gemoedelijke sfeer werden de 7 spelletjes afgewerkt.
Er moest een kruiwagenrace gedaan worden, een skippybalrace, verspringen, ballengooien, blikgooien, sambaballenrace en er was een heuse hindernisbaan uitgezet. De scores werden zorgvuldig opgeschreven zodat eveneens voor deze kinderen er een sportdiploma is met de behaalde prestaties. De verschillende toeschouwers konden zien dat er genoeg sportief talent rondloopt onder de schooljeugd in Tollebeek.