Tollebeek loopt massaal uit voor steptocht
28 april 2005

Dit zou een mooie kop zijn van het stuk in de volgende Bazuin. Het kan werkelijkheid worden als U op zondag 1 mei tegen twaalf uur allemaal even de moeite neemt om in de benen te komen. Het is tenslotte ‘dag van de arbeid’. Op het dorpsplein gaat het allemaal gebeuren. Daar bent U getuige van elf steppers die na een monsterlijke tocht uit Espel in Tollebeek aankomen. Onder hen Karel van Dijke die de eer van Tollebeek hoog zal houden. Op het plein zullen de steppers een parcours á la Bartlehiem inclusief waterbak afleggen. We zullen ze duidelijk maken dat ze op het laagste punt van de polder aangekomen zijn. Nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken op zondag 1 mei om kwart voor twaalf op het dorpsplein. Na de aankomst van Karel kunt U ook getuige zijn van het vertrek van elf nieuwe steppers richting Nagele. Gert-Jan van Breugel start in Tollebeek en ook hij zal uw steun kunnen gebruiken.
De volgende stepploeg zal dit jaar in actie komen om de tweede plaats van vorig jaar te verdedigen of, wie weet….te verbeteren.

Route  Afstand (ongeveer) Aankomstijd (ongeveer) Stepper
Rutten-Creil  6,3 10.35 Ate de Boer
Creil-Espel 5 11.12 Herman Leijten
Espel-Tollebeek 7,4 11.55 Karel van Dijke
Tollebeek-Nagele  5,6 12.30 Gert-jan v. Breugel
Nagele-Ens 7,7 13.15 Jan Leijten
Ens-Kraggenburg 6,5 13.55 Arjan Apperlo
Kraggenburg-Marknesse 6,2 14.35 Willem Top
Marknesse-Luttelgeest 4,4 15.05 Marleen Loman
Luttelgeest-Emmeloord 9,1 16.00 Tonny Jorna
Emmeloord-Bant 6,8 16.40 Jurjen Fokkema
Bant-Rutten 7,4 17.30 Stan Boons
                                                                     
*Technische leiding: Herman Leijten
*Reserve: Wim Kombrink
*Begeleider op de fiets: Jules Gosselink
*Verkeersregelaars: Theo Meulendijks en Marcel Smeets
*Rayonhoofd: Peter Dekkers (tel. 651798)
         
We worden ook dit jaar weer vervoerd door Maurice Mulder met een vrachtwagen en aanhanger van Flevotransport. Dit is een gigantische aanhanger, waar nog wel wat extra mensen bij op kunnen. De eerste twintig fans die zich aanmelden zijn verzekerd van een plaatsje. Neem wel eten en drinken mee. Liefst opstappen in Rutten en anders in Tollebeek. Wij zien U 1 mei graag op het dorpsplein. Tot dan.

Namens de stepploeg Tollebeek, Peter Dekkers