Dorpsfeest 10-6
13 juni 2005

Vrijdag 10 juni had de feestcommissie een “50+ middag” georganiseerd in de Eendenkooi. Onder genot van een bakje koffie liet Jan Hermsen dia’s zien van met name de begintijd van Tollebeek. Nostalgie en herkenning was het thema van deze middag. Het was wel haast een interactieve middag. Wat de één niet precies meer wist kon de ander dan weer over vertellen. Vele dia’s kregen op die manier een verhaal en van personen die er op voor kwamen werden ook weer wat meer namen duidelijk die tot dan toe niet bekend waren bij Jan Hermsen.


Autoduwen
Vrijdagavond kon er vanaf 19:00 uur een auto weg worden geduwd. Wat was de bedoeling: drie personen staan achter de auto met een touw om hun middel. Dat touw zat dan weer vast met elastieken aan een boom. Het was dus zaak om de auto zoveel mogelijk gang te geven en het daarna aan de bestuurder over te laten.


Ploegen konden zich inschrijven  bij de feestcommissie en kregen dan twee pogingen. De meest creatieve namen kwamen te voorschijn. Uiteraard zat er een wedstrijdelement in dus kwam er ook een winnaar. Het waren de “Ajacieden” die de auto net iets over de 40 meter kregen en daarmee een taart verdiende.


De prijs werd uitgereikt tijdens de verkleed avond. De band Koel en de kast zorgde voor een zeer gezellige avond. Het thema dit jaar was: Schotland/Engeland/Ierland en Wales. De mensen die verkleed waren konden daarmee extra punten binnen halen voor hun buurtvereniging.