Kerstvieringen in Tollebeek
27 december 2005

Naast de gebruikelijke diensten die de beide kerken in Tollebeek houden tijdens de kerstdagen waren er dit jaar ook weer "Kindje Wiegen" op Eerste Kerstdag en de Dorpskerstviering op Tweede Kerstdag.
 
Dit jaar waren er ongeveer 25 kinderen met hun ouders naar de RK-kerk gekomen. Ieder kind mocht eerst een kaarsje aansteken waarna "Oh dennenboom" gezongen werd. De kerstliedjes werden dit jaar begeleid door Jeanine Kamp met haar dwarsfluit. De sfeer is tijdens "Kindje Wiegen" erg gezellig, alle kinderen zitten gezellig voor in de kerk op de trap bij elkaar.
Het kerstverhaal werd verteld door Petra Bos, die dit jaar "Kindje Wiegen" heeft georganiseerd. Jisse Dekkers en Koen en Erwin Bos speelden daarbij het verhaal in de poppenkast.
 
Natuurlijk wordt er tijdens zo'n feestelijke gebeurtenis ook getrakteerd; voor alle kinderen en ouders was er een kerstkransje. Na afloop kon iedereen nog even de kerststal voor in de kerk bekijken en er was ook nog voor iedereen een kleurplaat.
Op Tweede Kerstdag werd de Dorpskerstviering gehouden in de RK kerk. Het was fijn om te merken dat er zoveel mensen waren. Samen genoten zij van de boodschap met als thema Engelen van deze tijd en de muziek verzorgt door koor Reflection en Living Water o.l.v. Jan Bode en het nieuwe kinderkoor in Tollebeek De Kiekendiefjes o.l.v. Caroline Brandsma
Ook was er een klein kerstspel over de kerstnar. Wees hulpvaardig voor een ander. Deel je talenten en je liefde. Wacht niet alleen op een engel, maar wees zelf ook een engel.
Hier nog enkele foto's van de iconen die dorpsgenoot Pierre Voragen geschilderd heeft. Hij heeft op het moment een expositie in de poldertoren te Emmeloord.