Nieuws

Mariamuseum in Tollebeek
28 maart 2006Op 24 maart jl. was Tollebeek even een museum rijk!
Ter afsluiting van het project “Kunst”, dat 3 weken lang op de Mariaschool had plaats gevonden, was de school omgebouwd tot een gezellig, maar vooral interessant Mariamuseum.


De kinderen hebben de afgelopen weken allerlei activiteiten gedaan die vooral te maken hadden met schilderkunst.
Uiteraard werd de 400ste geboortedag van Rembrandt niet vergeten tijdens de lessen, maar er waren ook bijzondere activiteiten. Mondschilderes Hanneke Boot gaf een demonstratie voor de hele school, er was een “schilderexcursie” van de kleuters naar het Muzisch Centrum, de middenbouw had een “stempelworkshop”, en de bovenbouw bezocht het Rijksmuseum in Amsterdam.


De bovenbouw heeft als afsluitende activiteit een hele organisatie rond gezet om het Mariamuseum tot stand te brengen, om zo aan iedereen alle kunstwerken en presentaties, die de afgelopen weken waren gemaakt, te laten zien.
Er was een folder gemaakt, parkeerwachten, suppoosten en bewaking in dienst genomen, sponsors gevraagd en een boeiend programma opgesteld.


Vrijdagmorgen om half 11 was de opening en het was meteen een drukte van belang bij de kassa. Eenmaal binnen kon je rustig genieten van alle kunst. Voor kleine kinderen was een crèche ingericht met deskundige leiding en je kon alle indrukken even laten bezinken in een gezellig restaurant.


Ook hoog bezoek kwam polshoogte nemen in het museum: juf Truus kon Maxima verwelkomen. Zij was meegenomen door de kunstgroep van de vrouwenverenigingen van Tollebeek die deze morgen ook hun kennis kwamen verbreden.


Tot slot was er nog een veiling waarop veilingmeesters Rianne en Jill diverse schilderijen onder de hamer hadden. Al snel kwam de “handel op gang” en werden er meesterwerken voor topprijzen van € 20,= verkocht! De totale opbrengst van de morgen was € 235,=. Dit bedrag komt helemaal ten goede aan de een scholenproject voor Papoeajeugd, het doel van de Vastenactie van dit jaar.


Een enkele bezoeker wachtte bij terugkeer naar de auto nog een verrassing: de parkeerwachten hadden hun taak serieus uitgevoerd!


Voor meer foto’s van het Mariamuseum kunt u ook kijken op www.mariaschool-tollebeek.nl.