Nieuws

100 kilo minder Pit in Tollebeek
14-2-2007

Rare kop voor dit artikel? Er had ook kunnen staan ‘Weight Watchers veranderde mijn leven’. De dames hebben het in het gesprek met mij regelmatig gezegd, maar ik kreeg kippenvel van zo’n titel. Zelf konden ze er ook erg om lachen en zagen de kop al op een damestijdschrift staan.
Maar Elly (41 jaar) en Nancy (38 jaar) Pit zijn samen 100 kilo kwijt
Start
Nieuwsgierig hoorde Elly de verhalen aan dat enkele vrouwen in Tollebeek zoveel waren afgevallen. Zelf had ze wel eens aan een operatie gedacht, ‘maar ja ik hou zo van lekker eten en dat kan dan niet meer’.
Op een avond hoorde ze weer iets over de weight watchers en met de enthousiasme nog in haar vroeg ze ’s morgens gelijk aan haar zusje Nancy of zij mee ging naar de weight watchers. Nancy schoof, als nog niet geheel enthousiaste het werk (op woensdagavond en dan vindt de weight watchers plaats) als probleem naar voren. Elly belde gelijk om 8.30 uur naar het werk en een kwartier later kon het weight watchers programma beginnen.

Weight Watchers
1. In plaats van iedere dag een pilletje te nemen of een theetje te drinken, moet je gewoon je eetgewoonten aanpassen, en wel voor de rest van je leven. Waarbij je je sociale leven perfect kan handhaven. Als je je in het weekend laat gaan, moet je door de week gewoon een beetje oppassen.
2. En iets meer bewegen, want dat is de tweede pijler van de cursus.
Het dieetprogramma wordt in groepsverband gevolgd (velen denken daarom dat de Weight Watchers een vereniging is), waarbij de deelnemers elkaar wekelijks ontmoeten om elkaar te steunen en ervaringen uit te wisselen. Je leert hier bewust om te gaan met je voeding, terwijl je toch gezond blijft eten. Het dieet bestaat uit een soort puntensysteem, waarbij elk onderdeel van de maaltijd een bepaald aantal punten bevat. Deze punten, die niet analoog zijn aan calorieën, moeten over een bepaalde tijd worden gegeten, maar kunnen binnen een aantal dagen ook worden opgespaard, om op een feestje of buurtbarbecue toch mee te kunnen eten met de rest.

Ervaringen
Elly en Nancy hebben alleen maar goede ervaringen. De groep is fijn, je hoort herkenning, je kan tips uitwisselen en steun geven en krijgen. Je krijgt informatie en de wekelijkse bijeenkomst en het weegmoment zijn een stok achter de deur om door te zetten.

Resultaat
Behalve het gewichtsverlies zegt een stralende Elly heb ik veel meer energie, ik ben vrolijker en Nancy valt bij ‘ik heb meer zin in dingen, zie niet meer zo gauw ergens tegen op zoals ik bijvoorbeeld eerst wel deed als ik de kinderen van school moest ophalen; lopen, fiets of toch de auto…..’

Waarom afvallen
En het mooie resultaat, het niet meer belemmerd zijn! Dat was ook de reden waarom Nancy aan weight watchers begon. Ze voelde zich soms tekort schieten als moeder. Ze wilde een leukere moeder zijn, eentje die mee kon doen als de kinderen vroegen ga je mee badmintonnen op de camping of een rondje Urkerdwarspad fietsen. Niet alleen met de kinderen naar het strand gaan op het tijdstip dat de rest rond 18.30 uur naar huis gaat.
Een kind dat in een zwembad roept ‘tsunami!’ als zij het water ingaat kan een boze blik van Nancy verwachten. Elly schatert echter als zij in zwart badpak over het strand loopt en iemand hoort roepen ‘walvis aangespoeld’.
Voor Elly was de reden haar gezondheid. Niet meer 100 meter kunnen lopen dat leverde bij haar zelf veel pijn op maar ook bij haar echtgenoot veel zorg. Bij beiden telt dat de echtgenoten nooit kritiek geven op het uiterlijk, maar zij maakten zich wel zorgen over de gezondheid. Het fijne met weight watchers is dat het hele gezin gewoon mee kan eten. Er hoeven geen aparte kookschema’s te worden opgesteld.
Toekomst
Wekelijks zullen ze dit jaar naar de weight watchers bijeenkomsten blijven gaan en daarna zullen ze maandelijkse cursisten worden. Het streven is om eind 2008 het streefgewicht te hebben en er anders heel dicht bij in de buurt te zijn.
Er zal dan ook weer een foto gemaakt worden en we zullen de foto in dit artikel dan gebruiken als ‘voor’.
Andere doelen zijn dat Nancy de fish potato run dit jaar wil lopen en samen willen ze in 2008 de vierdaagse van Nijmegen lopen. En kleren kopen!!!
Top dat jullie zo sterk zijn en veel kracht gewenst met het doorzetten!

Thomasvaer en Pieternel 2006
Bij de Weight Watchers beleefden ze gouden tijden.
Er liepen dit jaar wel heel veel Tollebeker meiden.
Bovendien ook nog 1 echte vent.
Piet Keur werd door de dames met aandacht verwend.
Dertien stuks in totaal.
Afvallen wilden ze allemaal.
Samen vielen ze honderden kilo’s af.
Heel het dorp staat paf.