Aanleg evenementen-/ parkeerterrein
23-02-2008

Voor half 8 ’s morgens, stonden zaterdag 23 februari jl. de eerste chauffeurs met kieper al klaar om grond te gaan rijden voor de aanleg van het nieuwe evenementen-/parkeerterrein op het achterste deel van de ijsbaan. In totaal waren een kleine 20 trekkers met kieper beschikbaar om zand op te halen en dit te storten in Tollebeek.

Een shovel van de firma Mulder schoof de gestorte grond glad zodat er telkens weer een nieuwe kieper opgebracht kon worden. De berijder van de shovel had werk genoeg deze morgen; in totaal zijn er deze morgen door de 20 mannen zo’n honderd kiepers grond gestort wat neerkomt op ongeveer 800 m3 grond.
Uiteraard waren er meer mensen in touw deze morgen. Er liepen mensen rond voor de zgn. hand- en spandiensten en voor de grondrijders was natuurlijk gezorgd voor koffie met cake. Dit was meteen een mooie gelegenheid om even bij te praten.
.
De grond werd opgehaald bij de fam. Bastiaanssen en de fam. van der Heijden uit Espel. Op beide de bedrijven was een kraan aanwezig die de kiepers kon volladen waarna ze telkens vlot weer terugreden naar de ijsbaan.
Het werk verliep buitengewoon voorspoedig ondanks wat kleine “ongemakken”. Alles werd echter weer snel en deskundig hersteld en opgelost. De lantaarnpaal staat inmiddels weer rechtop, de kieper is losgetrokken en de trekker kon gemaakt worden.
Tegen half 12 konden de eerste trekkerchauffeurs, inmiddels hadden velen een bijrijder(tje), al genieten van een lekkere kop snert met (rogge)brood. Dat tijdens de pauzes het trekkerverkeer in menige straat dan ook het gewone verkeer even lamlegde, moest op de koop toe genomen worden.
Na het eten werden alle kiepers voor de laatste maal gelost en kon ieder weer naar huis. De grond zal even moeten bezakken waarna er een laag zand opgebracht gaat worden zodat er uiteindelijk bestrating aangelegd wordt.

Al met al een gezellige en zeer geslaagde morgen!Meer foto’s zijn te zien in ons fotoalbum
Daarin treft u ook een handleiding aan hoe u deze foto’s kunt downloaden.
Tevens is er door Roel Swart deze ochtend gefilmd. Zijn filmpje kunt u HIER bekijken op deze website.