De start van het weeshuis van Famke Hekkenberg en haar vriendin
12-12-2008

Geweldig veel reacties zijn er gekomen op de oproepen die her en der in Tollebeek hingen en in de Bazuin stonden. Famke Hekkenberg heeft een flinke hoeveelheid spullen waarmee zij en haar vriendin Suzan den Hertog straks de kinderen kunnen opvangen in Oeganda.

Het huis waarin de kinderen opgevangen gaan worden kan gehuurd worden van een Duitse mevrouw. Bij het huis zit ook een behoorlijk stukje grond waarop de kinderen kunnen spelen en waar een moestuin en wat dieren zullen komen om zoveel mogelijk in de eigen voedselbehoefte te kunnen voorzien.
De praktische zaken zoals een goede medische opvang voor zieke kinderen, contacten met andere opvanghuizen zijn bij een eerder verblijf in Oeganda al geregeld. Hierdoor zijn ook de eerste 3 kinderen die zullen verblijven in het nieuwe weeshuis al bekend; Brian (4 jaar), Mercy (3 jaar) en David (2 jaar).
Tijdens het eerdere verblijf van Famke en Suzan in Oeganda hebben ze bij de zusters gelogeerd. Zij runnen het “babies-home” (weeshuis voor jonge kinderen) de eerste drie kinderen vandaan komen.
Daarnaast hebben Famke en Suzan door hun ervaring die zij met hun vele reizen naar Afrika en Oeganda in het bijzonder, zelf helder voor ogen wat er gebeuren moet zodat alles in januari soepel van start kan gaan.
Het “papierwerk” zoals het registreren van hun stichting “Home sweet home”, het regelen van transport en de paklijst voor de spullen, het proberen binnen te halen van donaties, inzamelacties en naamsbekendheid doen de beide meiden nu vanuit hun woonplaats, in Famkes geval dus Tollebeek .
Famke en Suzan komen half januari 2009 in Afrika aan om dan ter plekke alles op orde te brengen. Als alles dan uitgepakt moeten worden zijn de eerst kinderen ook al in het weeshuis gearriveerd. Voor deze kinderen nemen Famke en Suzan alvast kleding en andere benodigdheden meegenomen in hun eigen bagage want de container wordt eind januari pas in Oeganda verwacht.
Vanaf Famkes vertrek naar Oeganda, zijn haar belevenissen dan te volgen via www.tollebeek.nl, klik op “Tollebeker waar ben jij” en kies Famke.

Een filmpje over het weeshuis is te zien via www.homesweethomeuganda.nlBekijk
HIER het verslag van Omroep Flevolandof kijk
HIER het verslag van de TelegraafWilt u meer informatie over dit project? Dan kunt u een kijkje nemen op www.enjuba.nl of www.homesweethomeuganda.nl.
Daar staat ook informatie over de eerdere hulp die Famke geboden heeft aan een oma en haar 25 kleinkinderen.

Fijne dagen gewenst!

www.tollebeek.nl