Sinterklaas ook in Tollebeek aangekomen
20-11-2010


Was Sinterklaas met zijn pieten vorige week al in Harderwijk aangekomen, op zaterdag 20 november stond een bezoek aan Tollebeek gepland. Tegen half 2 voer de grote boot met pakjes en natuurlijk ook de Sint onder de brug van Tollebeek door om daarna aan te leggen bij het Tempeltje. Er waren weer heel wat kinderen met hun ouders gekomen om de Sint te verwelkomen.


Na een welkomstwoord van dorpsvoorzitter Jan Swart en feestcommissievoorzitter Jan Hermsen begroette Sinterklaas alle kinderen. Wat erg leuk was dat ook het babypietje meegekomen was naar Tollebeek. Al was de hoofdpiet daarvoor nog wel even met een motorbootje naar Urk geweest om luiers te halen.


De pieten begonnen met het uitdelen van pepernoten en met hun grappen en grollen terwijl Sinterklaas naar de cabrio liep om rondgereden te worden door het dorp. Vooraf gegaan door de majorettes van Diana ging de hele stoet door Tollebeek en ook nu viel onderweg weer het nodige te snoepen.


In de gymzaal, die ook dit jaar weer mooi versierd was met tekeningen van de kinderen van de scholen uit Tollebeek, wachtten alle kinderen na de rondrit op Sinterklaas. Astrid Buijsse en Tonny Vercraeije speelden ondertussen op hun accordeons de nodige sinterklaasliedjes die uit volle borst werden meegezongen toen de Sint binnenkwam.

Van wie was dit jaar de tekening zo mooi dat hij of zij dit jaar bij Sint en de pieten op het podium mag komen? Een aantal kinderen waren ook dit jaar weer uitgekozen en werden door de Sint persoonlijk bedankt voor hun mooie kunstwerk.

Babypietje liet af en toe ook behoorlijk van zich horen want z’n luier moest verschoond worden. De luiers die hoofdpiet nog snel gehaald had kwamen dus goed van pas!

De tijd vloog en Sint moest alweer naar het volgende bezoek. Hoofdpiet kondigde nog wel aan dat op 3 december a.s. Sinterklaas met een paar pieten op de 3 scholen en de peuterspeelzaal langskomen. Maar tot die tijd komt de Sint of 1 van zijn pieten vast nog wel langs om de schoentjes te vullen bij de kinderen thuis.

Meer foto’s zijn te zien in ons fotoalbum.