Fish-Potato Run 2012
(08-09-2012)


Vorig jaar verkozen tot het leukste hardloopevenement van Flevoland, een landelijk gezien in de top 10 bij de leukste hardloopevenementen: De Fish Potato Run!
Zaterdag 8 september jl. passeerden zo’n 1600 hardlopers Tollebeek voor de 22ste keer en ongeveer 250 fanatiekelingen startten in Tollebeek voor hun race naar Emmeloord.
Iedere 2e zaterdag van september vindt de Fish Potato Run plaats tijdens het Pieperfestival en de voorbereidingen in Tollebeek waren niet gering: heel veel bekertjes water, bakken vol sponzen, EHBO en een douche. De lopers konden volop verfrissing krijgen en dat was geen luxe met de temperatuur van deze middag.
Tjeerd Popkema was de eerste Tollebeker die door z’n plaatsgenoten aangemoedigd werd tijdens zijn race. Maar er waren dit jaar nog veel meer Tollebeker deelnemers te vinden in de lange stoet van lopers.
De allereerste doorkomst in Tollebeek van de 8 mijl lopers was zo’n 15 minuten na de start op Urk. Begeleid door een politiemotor passeerde een snelle atleet, niet lang daarna gevolgd door de rest.
De lopers van de 4 mijl troffen hun voorgeriedingen in Tollebeek. Voor zover nodig konden zij hun spieren opwarmen tijdens de warming up, er was nog tijd voor een praatje en er kon nog even een plasje gedaan worden in de toiletwagen die klaar stond.
Ondertussen stonden de lopers van de 4 mijl klaar aan de start. Om 15.45 uur mochten zij vanuit Tollebeek op weg naar Emmeloord.
Na ruim een uur was nagenoeg iedereen gepasseerd en kon het opruimen beginnen. De St. Hubertusplaats lag bezaaid met bekertjes en sponzen. Met de vele hulptroepen was dit karwei in een mum van tijd geklaard.
De meeste lopers waren ondertussen inmiddels in Emmeloord gefinisht en konden traditiegetrouw in Emmeloord een loopshirt, Urkse vis en een zak aardappelen uit de Noordoostpolder in ontvangst nemen. Voor de uitslag van de Fish-Potatorun 2012 kunt u kijken op www.fishpotatorun.nl.


Lees Finish kwam te vroeg voor Popkema een verslag van de Noordoostpolder

www.tollebeek.nl