Afscheid Truus Vegterlo van de Mariaschool
(27-09-2012) foto’s genomen door de Mariaschool – Kitty Keij


Na 12 jaar aan het roer te hebben gestaan op de Mariaschool in Tollebeek nam Truus Vegterlo afscheid op donderdag 27 september jl.. Zij verruilt Tollebeek voor Rutten alwaar zij directrice wordt van de Paulusschool.
Het afscheid nemen begon echter al eerder deze week. Juf Truus gaf in alle groepen nog eenmaal les: schilderen in groep 7-8 (waarbij zij zonder te weten haar eigen cadeau maakte), bloemschikken in groep 5-6, dramales in groep 3-4 en gymles in groep 1-2.
Donderdagochtend deelde juf Truus aan alle kinderen voor de laatste keer een (zelfgemaakt) schriftje uit met een mooi afscheidswoordje erin. Daarna was het tijd voor een vossenjacht door het dorp.
Dit was niet zomaar een vossenjacht want tot grote verrassing van Truus waren de 11 vossen bekenden van haar; man, dochter, moeder en schoonmoeder, een oud collega, (oud) ouders die een bijzondere herinnering weergaven en nog enkele anderen.
Dat dit een gezellige boel werd laat zich raden!
Tussen de middag was er een gezamenlijke maaltijd en daarna was het tijd voor het officiŽle middagprogramma. Avesdirecteur Jos Timmermans en anderen spraken Truus toe en daarna was er een heuse viering ter gelegenheid van het afscheid van juf Truus.
Pastor Lidy nam het woord en zij ging voor in een zeer originele “dienst” waarbij de kwaliteiten en eigenaardigheden van juf Truus op de hak genomen werden.
Tot slot leverde juf Truus de sleutel van de Mariaschool, werd zij uitgezwaaid en door groep 4 en 5 weggebracht naar Rutten. Daar kreeg zij de sleutel van haar nieuwe school die zij komende maandag op haar eerste werkdag daar natuurlijk gaat gebruiken!
Meer foto’s van deze mooie dagen en enkele filmpjes zijn te zien op www.mariaschool-tollebeek.nl

www.tollebeek.nl