“De Wilde Boekenkast”.
(9-10-2012)


Een nieuw, nog te bouwen en ontwikkelen, project in Tollebeek: “De Wilde Boekenkast”. Een spontaan idee van Ali Landman, Hilda de Boer, Harry Naus, Gea Nooren en Janke de Boer.
Wild omdat het de bedoeling is dat deze boekenkast openbaar, “in het wild” in Tollebeek komt te staan en wild omdat Tollebeek het dorp van de jacht is.
Wat houdt het in:
Een openbare boekenkast in Tollebeek realiseren zodat dorpsgenoten en andere liefhebbers kunnen genieten van elkaars boeken. Het wordt een openbare, gratis, altijd toegankelijke, uitleenplek waar iedereen, jong en oud, een boek naar keuze kan pakken, maar er ook in kan zetten. Op deze manier blijft het aanbod heel divers en blijft de boekenkast ook “vol”.
Natuurlijk is er het besef dat dit een vandalisme gevoelig project is maar de projectgroep en Dorpsbelang vertrouwen erop dat door het mooie, veelzijdige karakter van dit leuke project de Wilde Boekenkast een nieuwe, mooie, schone en hele ontmoetingsplek wordt in Tollebeek.
Voor dit project hebben wij een bijdrage gevraagd aan het ministerie van VWS. Om hiervoor in aanmerking te komen vragen wij zoveel mogelijk mensen op om op ons project te stemmen. Zie hier voor www.vrijwilligerswerk.nl, kies in de balk rechts de projecten waarop gestemd kan worden en stem voor 15 oktober 2012 op De Wilde Boekenkast.
De link om direct bij de stemmogelijkheid voor De Wilde Boekenkast terecht te komen is:

http://prijzen.vrijwilligerswerk.efficiency-online.nl/pages/prijzen/extra/Project?postid=69871#.UHPyjfna9nU

De plannen zijn nog volop in ontwikkeling maar we hopen halverwege 2013 een mooie, volgens toepasselijk ontwerp gemaakte, Wilde Boekenkast aan iedereen te kunnen presenteren opdat deze direct in gebruik genomen kan worden door leesliefhebbers!!
Iedereen wordt t.z.t. uitgenodigd om eens op jacht te gaan in de Wilde Boekenkast.


Lees HIER het verslag van de Noordoostpolder


beluister HIER het verslag op Omroep Flevoland

www.tollebeek.nl