Intocht Sinterklaas
(24-11-2012)


Op een mistige en koude zaterdagmiddag 24 november was het een drukte van belang op de voormalige loswal want rond 15:00 uur zou Sinterklaas met de boot aankomen. Het was de hoofdpiet die als eerste aankwam met een roeiboot. Het bleek dat hij zo verliefd was op maar liefst drie schooljuffen dat hij de weg helemaal kwijt was en daardoor met een andere boot toch ons dorp heeft weten te bereiken.
Tegen drieën was het dan zover. Vanuit de mist klonk de toeter van de stoomboot al en de gestalte van Sint en zijn pieten werd steeds duidelijker toen zij dichterbij kwamen. Sinterklaas en zijn Pieten gingen aan wal bij het Tempeltje en werden verwelkomd door Burgermeester Jan Swart.
Normaal gesproken gaat Sint na het welkom in een voertuig door het dorp, maar dit jaar moest er eerst wat anders gebeuren. De goedheiligman werd d.m.v. een handafdruk in het nog verse beton vereeuwigd op het Kanjerpad. Na deze ingelaste plechtigheid was het tijd om te vertrekken naar De Pionier.
In de sportzaal kon iedereen weer even op temperatuur komen want het was een behoorlijk frisse dag. Verschillende kinderen mochten even bij de Sint komen omdat ze een mooie tekening hadden gemaakt en er werd door de Pietjes van Diana een pompoenendans gedaan.
Na verschillende liedjes te hebben gezongen was het uiteindelijk tijd voor “Dag Sinterklaasje” want de Sint heeft het natuurlijk in deze tijd altijd hartstikke druk. Uiteraard worden de scholen ook nog bezocht maar dat duurt nog even.


Meer foto’s zijn te zien in ons fotoalbum waarin u ook een handleiding aantreft hoe u deze foto’s kunt downloaden.
Lees HIER het verslag van de Noordoostpolder

www.tollebeek.nl