JannieJonkersschaatscup 2013
(26-01-2013)


De ijsbaan lag er weer goed bij en niets stond de 2e JannieJonkersschaatscup dus meer in de weg. Met de sneeuwschuif en de onlangs aangeschafte “ijsploeg” gedemonstreerd door Marcel Smeets is het prepareren van een goede ijsvloer geen probleem meer voor het ijsclubbestuur.
Hoewel het niet druk was op vrijdagavond 25 januari jl. was er wel genoeg animo om mee te doen aan de JannieJonkersschaatscup, zeker na de oproep van gelegenheidswedstrijdleider Erica van der Reest. In 3 leeftijdscategorieën waren er uiteindelijk voldoende aanmeldingen bij de inschrijving en na wat administratieve activiteiten kon de afvalwedstrijd van start gaan.
Bij de jeugd werd er geschaatst door zowel jongens als meiden in dezelfde wedstrijd. Na een aantal rondjes vielen er telkens enkele deelnemers af waardoor uiteindelijk de top 3 overbleef. Lukas Roskam verdiende de gouden medaille, Jeanne Kramer de zilveren en Emma van Kassel kreeg het brond omgehangen.
In de categorie jongens van 12 tot 16 jaar werd er pittig geschaatst. Zij schaatsten de grotere ronde en na 5 rondes en de nodige afvallers kwam Pieter Bode als eerste over de streep, gevolgd door Christiaan Aalvanger en Fokke Vellinga.
En dan de volwassenen, zowel een damesheat als één bij de heren gingen van start.
En ook daar was een top 3. Bij de dames waren de medailles, die wederom door Jannie Jonkers sportprijzen beschikbaar waren gesteld, als volgt verdeeld:
1. Christel Boons
2. Alice Leijten
3. Stephanie Boons


De strijd bij de mannen werd als volgt beslist;
1. Lucas Rustenboom
2. Zebulon Spruit
3. Johan Roskam
Tot de voorspelde dooi kunnen we nog even genieten van het schaatsen. Daarna kan het ijsclub bestuur bestaande uit Bert Jan Zuidema, André van de Reest, Pleun van Kassel, Marcel Smeets en Hennie Davids terugkijken op een mooie schaatsperiode en….. het is nog vroeg in de winter, wie weet kunnen we in februari nog een keer!!!!
Of de ijsbaan wel of niet open is kunt u dagelijks zien op deze site; www.tollebeek.nl.
Of volg het ijsclubnieuws op twitter: @IjsclubT


www.tollebeek.nl