Dorpsfeest 2013: Presentatie en vogelschieten.
(19-06-2013)

Om 18:30 uur op donderdagavond stond de presentatie van de buurtverenigingen op het programma en gelukkig was de regen van die dag weer voorbij zodat alles gewoon zijn gang kon gaan. Met als thema “Tollebeek in de middeleeuwen” konden zij aan de slag en hun fantasie de vrije loop laten.

Voorgegaan door de majorette, slagwerkgroep Espel en De Zeeschelp vertrokken ze vanaf de Buitenplaats voor hun gang door het dorp. Een grote variŽteit aan creaties van kleding, materiaal en ideeŽn over deze beruchte tijd uit de geschiedenis werden geshowd.

Uiteraard waren er ridders aanwezig maar ook echte BourgondiŽrs en ook enkele inwoners uit het Gallische dorpje van Asterix en Obelix. Alles was wederom met veel zorg en aandacht gemaakt en bedacht zodat het er weer piekfijn uit zag.

Schutterskoningin van 2012, Rian Meulendijks, reed achterin mee met de stoet en zij was het ook die rond half acht het eerste schot loste.

Dat zij ook het laatste schot loste en dus haar titel een jaar verlengde kan op zijn zachtst uniek genoemd worden. Enigszins verbaast nam zij de felicitaties in ontvangst en de daarbij horende envelop met inhoud.
Meer foto’s zijn te zien in ons fotoalbum waarin u ook een handleiding aantreft hoe u deze foto’s kunt downloaden.