Dorpsfeest 2013: Zeskamp
(22-06-2013)

Na een gezellige bonte avond met “after party” van vrijdagavond was het voor de buurtverenigingen zaterdagmiddag tijd om echt de strijd met elkaar aan te gaan. De zeskamp stond op het programma!!

Om 14.00 uur kregen de coaches een uitleg van de feestcommissie om zodoende hun team goed te kunnen instrueren bij de zes spelletjes die de leden van de feestcommissie bedacht hadden. Uiteraard met het thema “Middeleeuwen” als inspiratiebron!

Er werd gestart met ringsteken. Hierbij werd ook de strijdkar die iedere buurtvereniging gemaakt had ingezet. Getrokken door 2 personen moest een 3e persoon 6 ringen om een lans steken.

Het “rode draadspel” was vierendelen. Dit klinkt luguber maar was het niet. Kruislings werd er door 2 buurtverenigingen, verdeeld over 2 teams dus, touwgetrokken.

De katapult leek moeilijker dan gedacht. Het was de bedoeling om met maximaal 2 personen een bal zover mogelijk weg te schieten met een katapult maar de techniek van de deelnemers was niet zoals de feestcommissie bedacht had en de meeste ballen schoten niet of nauwelijks weg. Op het eind van de middag kreeg iedereen nog 2 herkansingen, ditmaal met beter resultaat!

De coaches moesten halverwege de middag op het schavot om de vragen te beantwoorden. Bij ieder fout antwoord werden zij bekogeld met sponzen, eerst met water maar later met meel, curry, stroop en eieren.Daarna konden te teams weer in actie bij de guillotine. Het was de bedoeling om 4 tomaten met een knuppel stuk te slaan. Echter rolden deze tomaten eerst door een lange buis waardoor het timen erg lastig was.

De brandstapel werd met het hele team gedaan. Drie boomstammen moesten over een parcours met strobalen naar de strijdwagen aan de overkant gebracht worden. Eenmaal aangekomen moest de coach een vuurtje laten branden waarna de teams met de gevulde strijdwagen weer terug moesten naar de start/finishlijn.

Ondanks de pittige regenbuien, waardoor er af en toe geschuild moest worden in de feesttent, was de zeskampmiddag geslaagd.

De uitslag van alle onderdelen:


Meer foto’s zijn te zien in ons fotoalbum waarin u ook een handleiding aantreft hoe u deze foto’s kunt downloaden.