Met Flevolandschap wandelen door het Tollebekerbos
(19-10-2013)

Het weer was prachtig mooi tijdens de excursie door het Tollebekerbos op zaterdagmiddag 19 oktober j.l. Een heerlijke herfstzon scheen tussen de bomen door over de ca 30 inwoners die aanwezig waren tijdens de wandeling samen met Roelof Duiff van het Flevolandschap.

Als Tollebeek zijn wij in het bezit van een van de grootste dorpsbossen in de Noordoostpolder. Een bos met veel variatie waarin veel vogelsoorten maar speciaal ook veel vlindersoorten zich thuis voelen. Dhr. Duiff vertelde over de manier waarop het Flevolandschap het beheer uitvoert. In 2007 is er een grote houtkap geweest waar destijds veel commentaar op was. Uiteindelijk heeft deze manier van werken een flinke boost gegeven aan het vogel en vlinderbestand in het Tollebekerbos. Ook werd er stilgestaan bij de notenbomen welke door de scholen aangeplant zijn op de open vlakte waar jarenlang naar paaseieren werd gezocht. Nu is het tijd om er naar walnoten te zoeken en de “gouden walnoot” werd dan ook na flink zoeken gevonden.

Al met al een geslaagde excursie welke het Flevolandschap graag een keer per jaar maar dan op verschillende momenten in het jaar wil houden.