Tollebeek schoonste en mooiste dorp van de Noordoostpolder
(17-09-2014)

De afdeling Groei & Bloei Noordoostpolder maakte maandagavond de winnaars van de jaarlijkse dorpenkeuring bekend. Wethouder Andries Poppe reikte de prijzen uit. Dit jaar won Tollebeek ruimschoots de dorpenkeuring, waarbij vooral gelet wordt op het groen en de staat van onderhoud daarvan, op de omgang met groen afval en op het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

Voor de vijfde keer in de historie van de dorpenkeuring wist Tollebeek deze prijs in de wacht te slepen. Reeds eerder werd de beker door dorpsbelang in ontvangst genomen, namelijk in 2003,2006, 2008 en in 2012.
Deze wisselbeker mag in het bezit blijven van Tollebeek.


Daar de winst bij deze dorpenkeuring mede de verdienste is van de Groengroep Tollebeek, werden deze vrijwilligers in het zonnetje gezet door dorpsbelang. Namens dorpsbelang bedankte Bas Odding de vrijwilligers voor hun medewerking en hun niet onverdienstelijke inzet.

Naast het gebruikelijke kopje koffie, dat iedere week weer een welkome onderbreking is, werd de winst nu gevierd met een warm saucijzenbroodje.

Namens de gemeente Noordoostpolder was ook de heer Klaas Jan Loosman aanwezig om de Groengroep van Tollebeek te feliciteren en te bedanken voor hun medewerking en hulp. Hij benoemde dat de vrijwilligers van Tollebeek vaak genoemd worden als voorbeeld voor andere dorpen.

Er werd nog even nagezeten door de vrijwilligers van de Groengroep en dorpsbelang, voordat de tuingereedschappen weer ter hand genomen werden. De Tollebekers zijn trots op deze welverdiende eerste plaats.


Meer foto’s zijn te zien in ons fotoalbum